Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 13:46

Σε 1.693 Εκλογικά Τμήματα οι επαναληπτικές εκλογές σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των επαναληπτικών Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Τα εκλογικά τμήματα διακρίνονται και πάλι σε Α΄ και Β΄ προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση στις δύο κάλπες, στις οποίες θα ψηφίσει ο κάθε ψηφοφόρος. Στο πρώτο (Α΄) εκλογικό τμήμα θα τοποθετηθούν οι κάλπες για τις Περιφερειακές εκλογές, ενώ στο δεύτερο (Β) θα τοποθετηθούν οι κάλπες για τις Δημοτικές για όσους Δήμους δεν εξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Για τη διευκόλυνση των εκλογέων οι αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για κάθε εκλογικό τμήμα Α΄ και Β΄ θα είναι οι ίδιες με εκείνες που προσήλθαν οι ψηφοφόροι την προηγούμενη Κυριακή.

Συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν 1.693 Εκλογικά Τμήματα. Θα χρησιμοποιηθούν 2.987 αίθουσες και θα στηθούν 6.772 κάλπες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στους 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας οι 690.404 εκλογείς.

Στην Π.Ε. Αχαΐας το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 282.910 εκλογείς, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε 238.016 εκλογείς και στην Π.Ε. Ηλείας σε 169.478 εκλογείς.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες με τη χρήση ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος.

Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία και συγκεντρωτικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα μεταδίδονται έγκυρα και υπεύθυνα στο εσωτερικό δίκτυο των κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Διαδίκτυο (Internet) χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση (μετάδοση σε πραγματικό χρόνο) από την ειδική σελίδα https://ekloges2019.pde.gov.gr/ της Π.Δ.Ε. που λειτουργεί από τις 26 Μαΐου και μέσω του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Στις επαναληπτικές εκλογές (2/6), σε κάθε αποτέλεσμα Εκλογικού Τμήματος και σε κάθε συγκεντρωτικό πίνακα των Δημοτικών και Περιφερειακών Συνδυασμών (σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας) θα αντιπαραβάλλονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α΄ γύρου.

Εναλλακτικά οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της ΠΔΕ, https://www.pde.gov.gr ο οποίος ειδικά για την Κυριακή θα προωθεί τους χρήστες στον ιστότοπο με τα εκλογικά αποτελέσματα.