Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 22:33

Φεύγας: «Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να είναι ισότιμα μέλη της Μητέρας Πατρίδας»

Δηλώσεις του Φεύγα στην ΕΡΤ

«Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να είναι ισότιμα μέλη της Μητέρας Πατρίδας, δίχως αστερίσκους και επιφυλάξεις» τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, επεσήμανε πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που πρέπει να υπερψηφιστεί από όλα τα πολιτικά κόμματα ώστε να στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα ενότητας και αξιοπιστίας».

Μιλώντας για την ουσία του νομοσχεδίου ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αφορά ψηφοφόρους που ήδη είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Ας αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία. Ας κάνουμε επιτέλους το αυτονόητο πράξη και να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.»

Όσον αφορά τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εάν θα πρέπει να είναι ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι: «Η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και βασίζεται στο να μην προσμετρώνται οι ψήφοι των εκτός της Επικράτειας ψηφοφόρων, είναι αντισυνταγματική και ταξική. Αντιμετωπίζει τους Έλληνες του εξωτερικού σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δίνει περιορισμένη βαρύτητα στην ψήφο τους. Ταυτόχρονα, τους χωρίζει σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να έρχονται και να ψηφίζουν στην Ελλάδα και σε εκείνους που δεν έχουν την οικονομική άνεση να έρχονται εδώ κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η ψήφος των Ελλήνων πρέπει να είναι ισότιμη, να έχει την ίδια πολιτική βαρύτητα και δεν μπορεί να γίνουν διακρίσεις σε βάρος κανενός.»

agriniovoice.gr