Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 17:29

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ερώτηση για την καθυστέρηση τοποθέτησης ταρτάν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης για τοποθέτηση Ελαστικού Τάπητα (ταρτάν) Στίβου στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Από την 10η Αυγούστου 2019 βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού υπογεγραμμένη από τον Ανάδοχο η Σύμβαση του έργου επίστρωσης νέου Ελαστικού Τάπητα Στίβου (ταρτάν) στις εγκαταστάσεις του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018.

Κι ενώ εκκρεμεί η τελική υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η υλοποίηση της σύμβασης, παρατηρούνται καθυστερήσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν πλείστα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, διότι βάσει των προδιαγραφών της IAAF (όπως σαφώς αναφέρεται και στη σχετική μελέτη) η κατασκευή τέτοιων αθλητικών υποδομών πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται με υψηλές θερμοκρασίες και καθόλου υγρασία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες εφαρμογής.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κυρία Υπουργέ:
Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση για την επίστρωση του στίβου με Ελαστικό Τάπητα (ταρτάν) στις εγκαταστάσεις του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου και πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης;
Έχει λάβει το Υπουργείο υπ’όψιν τις προδιαγραφές της IAAF για τις συνθήκες επίστρωσης του ταρτάν και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα που τυχόν θα ανακύψουν στην εκτέλεση της σύμβασης λόγω των παρατηρούμενων καθυστερήσεων και συνακόλουθα λόγω των καιρικών συνθηκών;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

agrinionews.gr