Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 17:53

Αμφιλοχία: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Τσούκας

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία έκανε πράξη ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τσούκας. Ο κ. Τσούκας είχε ταχθεί από την αρχή αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη δημοτική αρχή όπως αναφέρει και στην κάτωθι δήλωση που θα καταθέσει στον πρόεδρος του ΔΣ.

Κύριε προεδρεύοντα του Δ.Σ.,
Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου του έτους 2019 στη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας.
Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων αλλά και με την τακτική που υιοθετεί η πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας της« ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», όσον αφορά την «πιλοτική συνεργασία», όπως την ονομάζει με την νέα Δημοτική Αρχή.
Η συνείδησή μου και η πολιτική μου διαδρομή δεν μου επιτρέπουν να στηρίξω τέτοιες πολιτικές επιλογές και με λύπη μου δηλώνω ότι οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ως παράταξη όχι μόνο παραμένουν ανεκπλήρωτες , αλλά και έχουν αθετηθεί. Η έννοια της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης, η αναζήτηση των συγκλίσεων για το καλό του τόπου αντικαταστάθηκαν με εφήμερες συμπράξεις παρατάξεων και με « μοίρασμα θέσεων» στην Διοίκηση του Δήμου. Στην πολιτικού χαρακτήρα απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου δεν κατέληξα αβασάνιστα. Όμως πιστεύω ότι οι αξίες οδηγούν τις προτεραιότητες.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου για να προσπαθήσω με την δική μου συμβολή να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο χώρος διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της πόλης.
Κάνω λοιπόν σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών.
Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας … Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.
Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Βαγγέλης Τσούκας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

e-maistros.gr