Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 19:17

Θέρμο – Κ. Μαραγιάνης: «Θα είμαστε παρόντες τη νέα δημοτική περίοδο αποδομώντας το κάθε τι συντηρητικό και αντιδημοκρατικό που θα επιχειρήσει να φέρει και να εφαρμόσει η δημοτική αρχή»

Με αφορμή τη σημερινή ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Θέρμου που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου 2019-2023 και με δεδομένο ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα για κάποια παρέμβαση των Αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Ευχόμαστε σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, Προέδρους και συμβούλους των Κοινοτήτων, καλή και δημιουργική θητεία, για το καλό του Δήμου και το συμφέρον των πολιτών. Έχουμε χρέος και οι 84 εκλεγμένοι να υπηρετήσουμε με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα το Δήμο, επιδιώκοντας τη μέγιστη συνεργασία και συναίνεση  για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας, προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον.
  2. Από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα σημαντικό και τιμητικό θεσμό που υπηρέτησα επί 5 χρόνια, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και  συνέβαλαν στη δημιουργία ενός τεράστιου νομοθετικού έργου. Εκσυγχρονίσαμε το Δήμο με την ψήφιση κανονισμών λειτουργίας διαφόρων δομών του, όπως είναι ο Κανονισμός Ύδρευσης  και δημιουργήσαμε νέους θεσμούς κοινωνικής στήριξης και εξυπηρέτησης των πολιτών , όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας που ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης για τη στήριξη των αδύναμων πολιτών ,παρέχοντας ενημέρωση και στήριξη για τα κοινωνικά επιδόματα, την ενίσχυση από το Τ.Ε.Β.Α. και άλλα θέματα.
  3. Για τη νέα δημαρχιακή 4ετία, όσον με αφορά, ισχύει το απόφθεγμα του ιστορικού Ηρόδοτου «Έκαστος εφ΄ετάχθη».  Από διαφορετική, πλέον, θέση ως δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εκπροσωπώντας την παράταξη, θα σταθώ στο δημοτικό συμβούλιο με υπευθυνότητα και θα υπηρετήσω τις αρχές  της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ίσης αντιμετώπισης των δημοτών,  ψηφίζοντας τα θετικά της δημοτικής πλειοψηφίας, κριτικάροντας και καταψηφίζοντας τα αρνητικά, καταθέτοντας, παράλληλα, προτάσεις για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.
  4. Ο Δήμος Θέρμου, εξαιτίας του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα μέτρα ενίσχυσης των ορεινών και μειονεκτικών Δήμων, έχει στα ταμεία του πολλά εκατομμύρια ευρώ και η αξιοποίησή τους σε έργα ανάπτυξης και προοπτικής είναι το ζητούμενο της νέας περιόδου. Περιμένουμε, με ενδιαφέρον, να δούμε τις νέες χρηματοδοτήσεις από τη νέα κυβέρνηση, τις οποίες πρώτοι θα χειροκροτήσουμε, εφόσον είναι ισάξιες ή μεγαλύτερες από τις προηγούμενες.
  5. Όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση που έφερε ο «Κλεισθένης» στην Αυτοδιοίκηση, υπονομεύεται και ναρκοθετείται με τα μέτρα για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., κατά τον πρώτο μήνα ανάληψης της διακυβέρνησης. Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επαναφέρει το προηγούμενο προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης και μαζί με αυτό όλες τις παθογένειες που το συνόδευαν: τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την αποθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά, ενώ η υποβάθμιση των Κοινοτήτων, με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τα Τοπικά Συμβούλια αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη που ακυρώνει την πραγματική βούληση των πολιτών και την ενδοδημοτική αποκέντρωση.
  6. Θα είμαστε παρόντες τη νέα δημοτική περίοδο για να συμβάλλουμε με τις παρεμβάσεις μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στη διαφύλαξη των δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδομώντας, παράλληλα,  κάθε τι το συντηρητικό και αντιδημοκρατικό που θα επιχειρήσει να φέρει και να εφαρμόσει η δημοτική αρχή.

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους!

                         Κώστας Φ. Μαραγιάννης

              Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου

sinidisi.gr