Πέμπτη, 19η Σεπτεβρίου 2019 1:20:πμ
eklogesdytika banner final
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 17:09

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αλλαγές για εμπρησμό, μολότοφ, κλοπή και ανθρωποκτονία

Συγκροτήθηκαν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας υπέγραψε την υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα μέλη της επιτροπής πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους για τις αλλαγές στα άρθρα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής για τον ποινικό κώδικα έχουν ήδη – άτυπα – αρχίσει να μελετούν τις διατάξεις που έχουν προκαλέσει θόρυβο και έχουν σχηματοποιήσει τις προτάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις διατάξεις για τον εμπρησμό, την κατοχή μολότοφ, την ενεργητική δωροδοκία και την κλοπή, οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την αλλαγή της διάταξης που προβλέπει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 χρόνια για την ανθρωποκτονία, αδίκημα με την μεγαλύτερη απαξία.

Στις προτάσεις που έχουν καταθέσει ζητούν την επαναφορά της ισόβιας κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα, αλλά και επαναφορά της πρόσκαιρης κάθειρξης στα 5 έως 20 χρόνια και όχι στα 15 που προβλέπεται με τον νέο κώδικα.

ethnos.gr

Κοινοποιησέ το

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

 agriniobestofgr  resetmedia

Τελευταία Άρθρα

Σεπ 17, 2019

Τι Χάρβαρντ, τι Χάβαντ…

in ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Σεπ 16, 2019

Φεύγας: «Πολιτικός από το παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας»

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Σεπ 16, 2019

«Πίσω ολοταχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση»

in ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

hmerologio ekdiloseon