Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 17:55

Βορίδης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών

«Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν είναι μόνο η υπεράσπιση, αλλά και η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Συλλόγων Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, ανέλυσε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα και ενημέρωσε διεξοδικά τους παραγωγούς, αφουγκραζόμενος παράλληλα το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Ανάμεσα σε αυτά όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ και το ζήτημα του ΕΛΓΑ για το οποίο ο κ. Βορίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να εξυγιανθούν οι γεωργικές ασφαλίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

Αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση που θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους προς όφελος τόσο των Ευρωπαίων αγροτών όσο και των Ευρωπαίων καταναλωτών. Τέλος, αποσαφήνισε ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών -μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου Αγροτών- από την οικονομική παραγωγή.

tempo24.news