Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:00

Σπήλιος Λιβανός σε ΕΡΤ: «Επανασχεδιασμός πολιτικών μακριά από αντιπαραθέσεις»

Η κυβέρνηση έδειξε σωστά αντανακλαστικά τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας πως το κράτος οφείλει να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να αντιμετωπίζει περιστατικά σαν την καταστροφή στη Χαλκιδική. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Άλλη Διάσταση, ο Βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός αριθμός 112 δεν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, τονίζοντας πως «είναι ευθύνη ενός ευρωπαϊκού κράτους να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις». Μιλώντας για την αυθαίρετη δόμηση και τους κανονισμούς ασφαλούς δόμησης στις ευαίσθητες να πληγούν από καιρικά φαινόμενα περιοχές, ο κ. Λιβανός έκανε λόγο για διαχρονικά προβλήματα προσθέτοντας πως πλέον είναι ευθύνη όλων να κινηθούν στην κατεύθυνση των αλλαγών και των βελτιώσεων.

Μιλώντας για το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές ο Βουλευτής της ΝΔ είπε πως ήταν συνειδητή επιλογή της ΝΔ να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι. «Θελήσαμε να απευθυνθούμε στο σύνολο του ελληνικού λαού. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που συντάχθηκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει την εμπειρία και θέλει να χτίσει μια νέα πολιτική αειφόρου ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει περάσει μία δύσκολη δεκαετία ο κ. Λιβανός είπε πως η οικονομία αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με την προσέλκυση αλλά και τη στήριξη επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές. «Η πλειοψηφία στήριξε τις επιλογές αυτές. Είναι μία καλή ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε πολλές πολιτικές» είπε, προσθέτοντας πως «αυτό θα πρέπει να γίνει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και τσακωμούς. Στηρίζουμε τον πολιτικό φιλελευθερισμό, η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρώπη, ήδη μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ξεδιπλώσει τα βασικά στοιχεία της πολιτικής μας» είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.