Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 18:29

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: «Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι τι Ελλάδα θέλεις να έχεις, αλλά αν θέλεις να έχεις Ελλάδα»

Η Χ.Α. (Χρυσή Αυγή) είναι ένας πολιτικός φορέας που ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο στις αρχές του 1980 και από το 1990 και μετά έχει πιο έντονη πολιτική δράση και μέχρι το 2010 κατέβηκε στον πολιτικό στίβο χωρίς μεγάλα ποσοστά γιατί οι συγκυρίες δεν ήταν έτοιμες. Το 2010 εκλέχθηκε ο αρχηγός μας στο Δήμο Αθηναίων με 5% και μετά το 2012 μπήκαμε στην βουλη με 8% και από εκεί και μετά είμαστε μόνιμα σε διαρκή αγώνα με ανοδικές τάσεις και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο που έγινε στις Ευρωεκλογές ελπίζουμε για κάτι καλύτερο.

onamountain

Ο απόηχος της θητείας σας ως βουλευτής της Χ.Α. στην Αιτωλοακαρνανία (τι διακδίκησε; τι πέτυχε; Και τι προσδοκά τώρα για τις εθνικές εκλογές;)

Εμείς αυτό που προσπαθούμε και είναι μέσα στις δυνατοτητές μας καθότι είμαστε αντιπολίτευση και δεν έχουμε θέση στα τρία μεγάλα κόμματα είναι να ανδυκνείουμε τα προβλήματα. Δηλαδή εντοπίζουμε τα προβλήματα του Νομού μας όπως και αλλοι βουλευτές της Χ.Α. σε άλλους Νομούς και τα φέρνουμε στην Βουλή. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε και πολλά πράγματα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι κυβερνώντες έχουν σταματήσει να μας ακούνε θεωρώντας ότι είμαστε μέλη εγκληματικής οργάνωσης και δεν συζητάνε με εμάς. Αυτό δεν είναι σωστό βέβαια καθότι τα προβλήματα υπάρχουν και θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτρη προσοχή γιατί το γεγονός είναι το πρόβλημα. Στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές θέλουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας μετά μάλιστα από το κακό αποτέλεσσμα των Ευρωεκλογών. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε καθότι ο κόσμος συσπειρώνετε στην Χ.Α. και ευελπιστώ ότι τα ποσοστά μας θα ανέβουν.

Κε Μπαμπαρούση τι αφουγκράζεστε από τον κόσμο στην προεκλογική περίοδο σε σχέση με τα προβλήματα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;

Λίγο πολύ ο κάθε βουλευτής της Χ.Α. είναι βουλευτής επικρατείας. Εγώ ο ίδιος έχω γυρίσει πολλές φορές την Ελλάδα και διαπίστωσα ότι τα προβλήματα είναι παντού ίδια. Ειδικά εδώ στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει φτωχοποίηση του λαού, πολλά κλαταστήματα κλείνουν, έχει κακό οδικό δίκτυο με σοβαρά τροχαία που πολλές φορές είναι και θανατηφόρα.

Η ανάπτυξη του τουρισμού της Αιτωλοακαρνανίας θα ξεκινήσει δυναμικά από τον Δήμο Ξηρομέρου και τα παραλιά του;

Η Ελλάδα είναι μια κατ’εξοχή τουριστική χώρα αλλά η Αιτωλοακαρνανία έχει μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι, αν εξαιρέσουμε κάποιο μικρό κομμάτι στην Πάλαιρο και την Ναύπακτο. Δεν έχουμε αναδείξει τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως πρέπει και δεν τα προσέχουμε κιόλας. Το Πλατυγιάλι όταν δούλεψε στο παρελθών ζωντάνεψε η περιοχή. Όμως κάποιοι κύκλοι (Πάτρα, Πειραιάς) το σαμποτάρανε και έφθασε στην κατάσταση που είναι.

flyer

Το σύστημα του Κλεισθένη στις αυτοδιοικητικές εκλογές έφερε αναπόφευκτα κάποιες συνεργασίες, υπάρχει περιθώριο συνεργασιών και σε επίπεδο Εθνικών εκλογών;

Η Χ.Α. μπορεί να συνεργαστεί με τους πάντες αν δούνε ότι τους ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας και του έθνους, αλλά αυτή την στιγμή με το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο περιθώριο συνεργασίας γιατι δεν βλέπω κάποιον που να τον ενδιαφέρει πραγματικά αυτό. Δηλαδή το καλό του Εθνους μας.

Η μερική πτώση των ποσοστών της Χ.Α.  στις πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι κάτι που σας ανησυχεί; Και αν ναι πως σκοπεύετε σαν παράταξη να το αντιμετωπίσετε;

Η αλήθεια είναι ότι η Χ.Α. δέχεται ένα σοβαρό πόλεμο. Βάλετε από παντού. Αυτή την στιγμή δεν μας παίζει κανένα κανάλι, κανένας σταθμός, δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε facebook . instagram κλπ Αν δεν πάμε μόνοι μας πόρτα πόρτα δεν μας ακούν από πουθενά. Ενώ αντίθετα οι αντιπαλοί μας είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια. στα ραδιόφωνα. στις εφημερίδες και προπαγανδίζουν παντού αυτό που θέλουν. Καθυβρίζουν την Χ.Α. χωρίς να υπάρχει το δικαίωμα του αντίλογου από εμάς και δυστυχώς ζούμε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Ενώ έχω κάνει στην βουλή πάνω από χίλιες ερωτησεις και κανένα μέσο δεν τις ανέφερε. Εχω στείλει εξώδικα σε υπηρεσίες για κάποια σοβαρά θέματα ωστόσο κανένας δεν το ξέρει εκτός από τον αρμόδιο υπουργό και μένα. Στα ΜΜΕ τίποτα.

Αν αύριο ο Ελληνικός λαός έδινε την Λαική Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ποιό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στην χώρα και κατ’ επέκταση στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Καταρχάς αυτό που θα θέλαμε να αλλάξει είναι να λιγοστέψουν οι βουλευτές στην βουλή. Δεν χρειάζετε να υπάρχουν τόσοι βουλευτές γιατί πιστεύω ότι το πολιτικο σύστημα έτσι όπως είναι φτιαγμένο είναι πολύ δυσκίνητο και δεν λειτουργεί και δεν ανταποδίδει. Οπότε θα θέλαμε να μειώσουμε το κόστος αυτό δηλαδή να μειωθούν οι βουλευτές στους 180 και κατ’ επέκταση αυτό να γίνει και σε δημοτικούς και σε περιφερειακόυς συμβούλους. Οσο αφορά τον Νομό μας υπάρχουν τα θέματα που προαναφέραμε και το ζητούμενο είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να αυξήσουμε την τουριστική προβολή. Ένα παράδειγμα είναι το εξής: Ενώ είμαστε ο Νομός με τους περισσότερους υδάτινους πόρους υπάρχουν εκτάσεις που δεν μπορούν να ποτιστούν. Αυτό γιατί τα ΤΟΕΒ ή έχουν βανδαλιστεί από Ρομά ή δεν λειτουργούν λόγω διακοπής ρεύματος από κακοδιαχείρηση. Όμως αφού έχουμε τρία υδροηλεκτρικά φράγματο στον Νομό θα μπουρούσαμε να ζητήσουμε από την ΔΕΗ ανταποδοτικά οφέλη - όπως γίνεται σε άλλους Νομούς - προς τους ΤΟΕΒ. Τώρα όσον αφορά την κτηνοτροφία.  πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί όταν ένα προϊόν ΠΟΠ όπως φέτα π.χ. κατάφεραν οι βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές να υπογράψουν να παράγεται και σε άλλες χώρες. Έτσι επιτρέψαμε στον Καναδά και σε άλλες χώρες να παράγουν φέτα. Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί εθνική προδοσία γιατι κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδος. Το ξέρουμε αυτό γιατί όταν μπήκαν αυτές οιι υπογραφές. το γάλα άρχισε να παίρνει την κατηφόρα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον καπνό. Ενώ η Ελλάδα ήταν μια χώρα παραγωγής καπνού βρέθηκε να εισάγει καπνά από την Ολλανδία. Η Ολλανδία όμως δεν παράγει καπνά αλλά εισάγει από την Βραζιλία και άλλες τριτοκοσμικές χώρες και μετά τα πουλάει σε εμάς. Δηλαδή από εκεί που είμασταν παραγωγοί εμείς οι ίδιοι βάλαμε και μεσάζοντα. Επίσης κάνουμε εισαγωγή και από την Τουρκία. Ένα άσχημο πράγμα. Μια χώρα ανταγωνιστική με εμάς  καταφέραμε να τους δίνουμε τα ωραία μας χρήματα. Εν ολίγοις  καταλήγουμε οι πολιτικοί που διοίκησαν μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκαν για το καλό του Έλληνα πολίτη αλλά για την τσεπούλα τους. Οι υπογραφές που βάλανε ήταν προδοτικές. Εγώ είμαι καχύποπτος και πιστεύω ότι για να βάλουν αυτές τις υπογραφές που ξέραν ότι θα ζημιώσουν την ίδια τους την χώρα πήραν μίζες. Όπως πχ ο Άκης Τσοχαντζόπουλος που αγόραζε από την Γερμανία υποβρύχια που έγερναν, πέντε φορές πάνω από την αξία τους. Πιστεύω ότι οι βουλευτές και Ευρωβουλευτές που βάλανε την υπογραφή τους για να παράγει ο Καναδάς φέτα, εισέπραξαν σε προσωπικό επίπεδο ενταποδοτικά οφέλη. Γιατί μόνο ενας βλάκας θα μπορούσε να βάλει υπογραφή και να δώσει σε μια ανταγωινιστική χώρα το πλεονέκτημα να παράγει είδος που μονο αυτός είχε τηνδυνατότητα μέχρι τότε. Αυτό γινόταν παντού. Σε ότι αγόραζε το Ελληνικό δημόσιο πάντα έπεφταν μίζες. Για αυτό και κάποια πρόσωπα του δημόσιου βίου κατάφεραν εκ του μη όντος να κάνουν μεγάλες περιουσίες είς βάρος του Ελληνικού λαού.

stinboylh 3

Καλώ όλους τους Έλληνες να μας εμπιστευτούν καθότι από τότε που μπήκαμε στην βουλή τηρούμε αυτά που λέμε και να μας δώσει  μια ευκαιρία. Σε περίπτωση που δεν κάνουμε αυτά που λέμε θα μπορέσει σε κάποιες άλλες εκλογές να μας καταψηφίσει. Όμως είναι άδικο να δίνονται τρείς τέσσερις ευκαιρίες σε κόμματα όπως η ΝΔ που 40 χρόνια τώρα εχει κυβερνήσει και δεν έχει κάνει τίποτα όπως και το ΠΑΣΟΚ.

Καλό είναι να σταματήσει να κυβερνάει η οικογενειοκρατία και να δοκιμαστεί κάτι άλλο. Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε τους Ελληνες να μας δώσουν την ευκαιρία και όλοι μαζί να οδηγήσουμε την Ελλάδα ψηλά.

Αξίζει να λάβουν όλοι οι Έλληνες υπ’οψιν ότι:

Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι τι Ελλάδα θέλεις να έχεις, αλλά αν θέλεις να έχεις Ελλάδα.