Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 16:04

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: Αποφάσεις του σήμερα, προτάγματα του αύριο

Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση των εξαιρετικών κρίσιμων εθνικών εκλογών, τα διλήμματα που ταλανίζουν τους πολίτες γίνονται ακόμα πιο έντονα. Διλήμματα στα οποία ο ελληνικός λάος φαίνεται σε πρώτη φάση να έδωσε απαντήσεις, με την κυβερνητική αλλαγή να αποτελεί το πρώτο σκαλί, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη σκάλα που πρέπει σαν χώρα να ανέβουμε.

Οι πολίτες, την Κυριακή της 7ης Ιουλίου δεν ψηφίζουν μονάχα για την κυβέρνηση που θέλουν να δουν στο τιμόνι της χώρας, αλλά επίσης καθορίζουν και τα αντιπολιτευτικά έδρανα. Όπως σε κάθε κοινοβούλιο, έτσι και στο νέο που θα σχηματιστεί, η αντιπολίτευση οφείλει να εκτελέσει με σεβασμό, αξιοπρέπεια και εθνική λογική την υπηρεσία της. Οφείλει να αποτελέσει αυτή τη δύναμη που θα επικροτεί κινήσεις και αποφάσεις που προωθούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, και ταυτόχρονα να διαφυλάττει ιστορικά και κοινωνικά κεκτημένα.

Στο πλαίσο αυτό, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι ξανά παρόν, όπως έκανε σε κάθε δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Ως μια δυναμική, προοδευτική και δημοκρατικά υπεύθυνη αντιπολίτευση, θα σταθεί αρωγός σε ζητήματα που ζητούν λύση (εκλογικός νόμος, εκλογή ΠτΔ, διαπραγμάτευση με τους θεσμούς) όντας παράλληλα το απαραίτητο αντίβαρο μπροστά σε μια συντηρητική δεξιά διακυβέρνηση, και μια καταστροφική λαϊκιστική δήθεν αριστερά. Θα είμαστε παρόντες για να προωθήσουμε με σύνεση και ορθολογικότητα το σχέδιο «Ελλάδα», ένα ρεαλιστικό, εθνικό και κοινωνικό νέο συμβόλαιο, ένα ειλικρινές και πραγματικό πρόταγμα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: η προώθηση του σχεδίου σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σημείο του νομού μας. Όπως έχω ξαναπεί και θα λέω, το εθνικό συμφέρον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τοπικό. Αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής και των υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, αναβαθμίζουμε την εικόνα της χώρας στο σύνολό της.

Συνοψίζοντας, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην συνείδηση, την ωριμότητα και τη διάυγεια των συμπολιτών μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι επιστρέφουν συνειδητά εκεί που ανήκουν, έτοιμοι για νέους αγώνες, για νέες προκλήσεις, τις προσκλήσεις του αύριο. Μαζικά, οργανωμένα και με δημοκρατικό σεβασμό στις αρχές της αστικής δημοκρατίας θα καλεστούμε να σηκώσουμε ξανά ιστορικά βάρη, όπως πάντα κάνει ο χώρος μας. Δίνουμε μέχρι τέλος τη μάχη όλοι μαζί, για να δούμε τον τόπο μας όπως τον ονειρευόμαστε, όπως τον  θέλουμε για να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και να πετυχαίνουν.