Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:38

Συνέντευξη του Θ. Παπαθανάση στον Γ. Αυτιά

Στην κρισιμότητα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ΑιτωλοακαρνανίαΘανάσης Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά τόνισε και τις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτές για την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αναλυτικά ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

«Πονάμε αυτόν τόπο, ζούμε σε αυτόν τον τόπο, επιτέλους πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο. Δεν μπορεί η Αιτωλοακαρνανία με τόσο πλούτο, με αγροτική παραγωγή, με καταπληκτικές παραλίες, καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο, να έχει τόσο τεράστια προβλήματα. Δεν υπάρχει ακόμη δρόμος. Να μην έχουμε υποδομές, να μην έχουμε νοσοκομεία, να μην έχουμε Κέντρα Υγείας να λειτουργούν, να μπορεί ο πολίτης να έχει καθημερινά δίπλα του τον γιατρό, να μην κινδυνεύει η ζωή του, απλά και βασικά πράγματα.

Έχουμε κάνει το αυτονόητο, να το βάζουμε στο πρόγραμμα, δηλαδή την πρόληψη στην υγεία να την βάζουμε στο πρόγραμμα. Να κλείνει ραντεβού στο 24ωρο ο πολίτης με τον ΕΟΠΥΥ, να μην περιμένει ουρές.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα τα οποία εξαγγέλθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 28% στο 20% η μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις, πολύ σημαντικό μέτρο. 30% κάτω ο ΕΝΦΙΑ για όλους. Στοπ στο τέλος επιτηδεύματος και στον φόρο αλληλεγγύης. Ένας φόρος που υποτίθεται μπήκε για λίγο καιρό όπως και ο ΕΝΦΙΑ και παρέμεινε. Ο κάθε Έλληνας είχε πάρει ένα κεραμίδι, επένδυσε στην οικία και μετά έρχονται και φορολογούν την κατοικία υπέρμετρα.

Απλούστευση διαδικασιών στις αδειοδοτήσεις για τις επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να μην δίνουμε κίνητρα στους επενδυτές, να μην μπορούν να κάνουν επενδύσεις στη χώρα. Χωρίς επενδύσεις δεν ξεκινάει η μηχανή. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την μηχανή σε μια χώρα που έχει δυνάμεις να προχωρήσει. Πολύ σημαντικό μέτρο ο ΦΠΑ, 11% και 22% είναι πολύ σημαντικό. Και βέβαια παραμένει το 6% ο ΦΠΑ στα φάρμακα και σε κάποιες άλλες ειδικές κατηγορίες .

Οι 120 δόσεις πρέπει να είναι για όλο τον κόσμο από πολύ χαμηλά και πρέπει επιτέλους οι συνεπείς να επιβραβεύονται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν μπορεί να είναι εκτός των 120 δόσεων οι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι που κρατάνε την αγορά, οι άνθρωποι που πληρώνουν τα ενοίκια, τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να  δώσουμε και πάλι ξεκίνημα στην οικονομία».

sinidisi.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:39