Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 11:19

Δ. Κωνσταντόπουλος: Στο Θέρμο για την εκδήλωση μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων και στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας για τη γιορτή Κερασιού

Στις εκδηλώσεις Μνήμης των Πεσόντων Αεροπόρων, στο Μνημείο που βρίσκεται στον λόφο του Αγίου Κοσμά στον Δήμου Θέρμου, παρευρέθηκε χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. 

Αναφερόμενος στους ήρωες του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής που έπεσαν υπέρ της πατρίδας, ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε:

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους πέντε αεροπόρους της πολεμικής μας αεροπορίας, Νικόλαο Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνο Αθανασίου Κοντογιώργο, Βασίλειο Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιο Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελο Γεωργίου Σταθόπουλο, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρέτησαν την πατρίδα με πίστη, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση. Οι ήρωες αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο, να αγαπάμε και να υπηρετούμε την πατρίδα έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την προάσπιση της ιστορίας μας και των ιδανικών του λαού μας. Οι σημερινές εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν ότι οφείλουμε με την καθημερινή μας στάση να αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανά πάσα στιγμή για να υπηρετήσουν την πατρίδα ακόμη και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή. Είναι η ανιδιοτελής και ανεκτίμητη προσφορά στη χώρα και το έθνος μας, γι’ αυτό και η Πολιτεία έχει χρέος να βρίσκεται δίπλα τους με κάθε τρόπο.”

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος συμμετέχοντας στη Γιορτή Κερασιού που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανήμερα της Πεντηκοστής και στο Πανηγύρι του Παλαιόπυργου Ορεινής Ναυπακτίας, υπογράμμισε τις εξαιρετικές προοπτικές του κερασιού ως αγροτικού προϊόντος, παρά το υψηλό κόστος εγκατάστασης και συγκομιδής του, ιδιαίτερα στα ορεινά εδάφη του νομού που ευνοούν την καλλιέργεια. Ανέφερε, επίσης, ότι το μέλλον απαιτεί σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας και προνοητικότητα για να προλαμβάνονται τυχόν κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως επίσης και συνεργασία μεταξύ των εμπόρων και των παραγωγών.

sinidisi.gr