Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 18:07

Νέα αύξηση μισθών αναμένεται να εξαγγείλει ο Τσίπρας

-Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του εν όψει Εθνικών Εκλογών

-Πρόκειται να εξαγγείλει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και δημιουργία 500 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας

Η τυπική προκήρυξη των εκλογών με την απογευματινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σηματοδοτεί όχι μόνο την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι έτοιμα και η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια θεωρείται θέμα χρόνου. Ήδη, άλλωστε, η ΝΔ έχει ανακοινώσει μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων της με την παρουσίαση συγκεκριμένων υποψηφίων, ενώ οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν εκτενώς στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή.

Τελευταία εκκρεμότητα με τα ψηφοδέλτια θα είναι οι λίστες Επικρατείας, όπως γίνεται συνήθως. Ειλημμένες φαίνεται πως είναι οι αποφάσεις μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις τρεις πρώτες – και εκλόγιμες – θέσεις να καταλαμβάνονται από τους Έφη Αχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη και Ευάγγελο Αποστολάκη. Αντιθέτως, ανοιχτή παραμένει η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα της Δευτέρας (10/6) εξάλλου, αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thecaller.gr, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες:

– Οικονομία και δίκαιη φορολογία
– Εργασία και κοινωνική ασφάλιση
– Κοινωνικό κράτος και ασφάλεια για τον πολίτη
– Ανάπτυξη και περιβάλλον.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του thecaller.gr, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να εξαγγείλει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και δημιουργία 500 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, καθώς και κίνητρα για τις προσλήψεις εργαζομένων από 18 έως 30 ετών.

Την ίδια στιγμή, το δεύτερο τηλεοπτικό σποτ της για τις εθνικές εκλογές παρουσίασε η ΝΔ. Το σποτ εστιάζει στη νέα γενιά και την ανάγκη ανάσχεσης του brain drain, με το μότο του διαφημιστικού να είναι: «Ένα καλύτερο μέλλον – για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ. Και να γυρίσουν αυτά που έφυγαν».

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 1657 φορές