Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 18:52

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα ψηφοδέλτια σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία

Η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, έχει θέσει σε εγρήγορση τα κομματικά επιτελεία, για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τόσο στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που στις ευρωεκλογές δεν είχαν τη μεγάλη διαφορά του γενικού αποτελέσματος, όσο και στο ΚΙΝΑΛ.

Στο ΚΙΝΑΛ ειδικότερα, τόσο εξαιτίας των καλών ποσοστών που καταγράφει το κόμμα, καταβάλλεται μια προσπάθεια, ώστε να συγκροτηθεί ένα αξιόμαχο και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στο κυβερνών κόμμα, υπάρχουν δυο προσθήκες που ισχυροποιούν αρκετά το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.Συγκεκριμένα, βέβαιες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Μωραΐτη και του πρώην διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υποδομών, του Σταύρου Καραγκούνη.

Πέραν των όσων διακινήθηκαν περί «βέτο» κλπ, υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του, κάτι όμως που θα πρέπει να κάνει άμεσα, μιας και σχετικά πρόσφατα, δεν είχε αποκλείσει την πιθανότητα αυτή… Επίσης, δεν αποκλείεται η εκ νέου συμμετοχή του Γ.Γ. Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου, από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Μόλις χθες Τρίτη πάντως, υπήρχαν φήμες και για την κάθοδο του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ σήμερα Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη συναντηση στο Αγρίνιο για να συζητηθεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας προς τις κρίσιμες εθνικές εκλογές και το πως το εγχείρημα της διεύρυνσης θα μπορέσει να ενισχυθεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως με βάση τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, υπάρχει ποσόστωση 40% ανά εκλογική περιφέρεια για την συμμετοχή των γυναικών που σημαίνει πως το κάθε ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει από τέσσερις γυναίκες.

Το όνομα της Ηρούς Ζαβογιάννη (με καταγωγή από Αμφιλοχία) πιθανότατα θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εσχάτως διακινήθηκε και το όνομα της Ντίνας Κατσαρή, που εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Κατσιφάρα. Στις γυναίκες διαπιστώνεται προς το παρόν μια δυστοκία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ…

Στη Νέα Δημοκρατία, οι περισσότερες θέσεις ανδρών έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Εκτός από τους νυν βουλευτές (Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη) που χαρακτηρίζονται και φαβορί για επανεκλογή, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον μιας και εκτιμάται πως το κόμμα φλερτάρει με 3η έδρα. Ο Σπήλιος Λιβανός και ο Βασίλης Φεύγας έχουν επίσης ανακοινωθεί, ενώ για να κλείσει η πεντάδα, απομένει μια θέση από τη Ναυπακτία, για τη οποία ακούγονται τα ονόματα του πρώην πολιτευτή και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου-Ναυπακτίας κ. Παϊσιου και του τ. δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Στις γυναίκες, σχεδόν βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της οικονομολόγου Μαρίας Καλπουζάνη και την πολιτεύτριας Γεωργίας Μπόκα. Σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα της Τόνιας Αράχωβα.

Η κ. Αράχωβα, καταγόμενη από το Αγγελόκαστρο, βρέθηκε στην 36η θέση στις ευρωεκλογές όπου ήταν υποψήφια με τη ΝΔ και σημερινά δημοσιεύματα θεωρούν βέβαιο πως θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία .

Η Τόνια Αράχωβα, έχει διατελέσει από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2014 Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος όπου και συνεχίζει και εργάζεται , από το 1995.

Την τέταρτη γυναικεία θέση στην Αιτωλοακαρνανία, δεν αποκλείεται να την καταλάβει η κ. Σακαρέλη, που έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως τίποτε να έχει «κλειδώσει».

Στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει έντονο παρασκήνιο, αφού οι εξελίξεις με τον Β. Βενιζέλο, διαμορφώνουν νέα δεδομένα, και πολλοί ήδη αγωνιούν για την σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μετά τις εκλογές και τις ισορροπίες σε αυτήν.

Έτσι, επιμένουν οι πληροφορίες, περί καθόδου της ίδιας της Φώφης Γεννηματά στην Αιτωλοακαρνανία, που σταθμίζει τις καταστάσεις για να επιλέξει στη συνέχεια ποια έδρα θα καταλάβει.

Όπως είναι ήδη γνωστό, υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, και οι Βασίλης Αντωνόπουλος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Τορουνίδης, ενώ από γυναίκες έχουν ήδη ανακοινωθεί τα όνομα της πρ. βουλευτή Νίκης Φούντα και της Περσεφόνης Πιστιόλη.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες μιας και οι κομματικές οργανώσεις, έχουν προωθήσει τις προτάσεις τους, που θα εξεταστούν από τα κομματικά επιτελεία κεντρικά.

agriniopress.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 19:29