Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:18

Σπήλιος Λιβανός: Το ζητούμενο είναι μια ισχυρή κυβέρνηση

Την ανάγκη μετά τις εκλογές να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση επεσήμανε ο Σπήλιος Λιβανός μιλώντας για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους κκ. Χατζή και Οικονόμου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία τόνισε πως μετά τις δύο προηγούμενες Κυριακές που καταγράφηκε το μήνυμα για πολιτική αλλαγή η ΝΔ ζητά μια ευρύτερη πλειοψηφία έτσι ώστε να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. «Η απλή αναλογική επιτάσσει να συζητήσουμε σοβαρά πως η χώρα δεν θα πέσει σε ακυβερνησία» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Λιβανός δήλωσε πως αν η απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου απομακρύνει το κόμμα από πιθανές συζητήσεις για συνεργασία την επόμενη μέρα αυτό είναι ένα θέμα. «Μας ενδιαφέρει ουσιαστικά το ζήτημα της κυβερνησιμότητας την επόμενη μέρα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό ο τρόπος που πολιτεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν η συνέχεια του κοινωνικού φιλελευθερισμού. «Μίλησε ήρεμα, μίλησε με επιχειρήματα, στήριξε το θέμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Χρησιμοποίησε έναν μετριοπαθή πατριωτικό λόγο που επιβραβεύτηκε από τους πολίτες» τόνισε, θέτοντας ως στόχο τη διεύρυνση αυτού του ακροατηρίου  έτσι ώστε να μπορέσει η ΝΔ να συνομιλήσει με μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας και με το σύνολό της. 

Μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει μετριοπάθεια, χαμηλοί τόνοι και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος ο κ. Λιβανός επεσήμανε πως η πόλωση δεν έχει ευνοήσει ποτέ και κανέναν εκτός από αυτούς που αισθάνονται πως χάνουν και θέλουν να επιστρέψουν στο μαντρί απολωλότα πρόβατα. «Ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολουθεί στη λογική της πόλωσης» είπε, προσθέτοντας πως το   μεγαλύτερο στοίχημα του Μητσοτάκη είναι να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα με τους κατάλληλους ανθρώπους.

 

Διαβάστηκε 1643 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 10:09