Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 18:15

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό: Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Βενιζέλος - Τον άδειασε η Φώφη

Χωρίζουν οι δρόμοι του Βενιζέλου με το ΚΙΝΑΛ, με τη σημερινή απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη και να θέσει ουσιαστικά εκτός ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος αποκάλυψε με ανακοίνωση του ότι προηγήθηκε συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά, όπου του ανκοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς επίσης και ότι εχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος επιθυμεί να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο στην πολιτική.

Παρότι όλοι πίστευαν ότι η Φώφη Γεννηματά θα θέσει επικεφαλής του Επικρατείας τον κ. Βενιζέλο, την ίδια στιγμή που μόνο το Documento έγραφε ότι δεν θα συμβεί, η πικρία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι προφανής με τα όσ ανακοίνωσε σήμερα. Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ΚΙΝΑΛ ως «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος με γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε τη διαφωνία. «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

documentonews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 18:31