Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 11:17

Το λυκόφως του ΣΥΡΙΖΑ...το λυκαυγές της ΝΔ

γράφει η Κύρα Αδάμ

Οι πολίτες της χώρας δεν έδωσαν χθες το βράδυ «ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» όπως τους είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός  Α Τσίπρας. Για την ακρίβεια του έδωσαν «ψήφο αποδοκιμασίας» και μάλιστα ισχυρή, φέρνοντας τη ΝΔ του Κ Μητσοτάκη στην πρώτη θέση και με σημαντική διαφορά, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών για τη ΝΔ.

Επομένως οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος με πολύ πιθανή  τη διατήρηση της διαφοράς αυτής και στην εθνική κάλπη.

Η νέα προεκλογική περίοδος  θα δώσει την ευκαιρία αποτίμησης των λαθών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα φαινόμενα θα επιδεινώσουν τη θέση του απερχόμενου κυβερνώντος κόμματος της μεταλλαγμένης αριστεράς.

Και τούτο γιατί βάζοντας στη ζυγαριά τα «καλά» και τα κακά» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτή γέρνει αυτομάτως προς τα δεύτερα και μάλιστα με ορμή.

Γιατί με ανόητες υπερβολές περί «απαλλαγής από τα μνημόνια» ( σς τις οποίες ομοίως ανόητα και άκριτα πίστεψε το εκλογικό σώμα το 2014) ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στο τρίτο -αχρείαστο και πολύ βαρύ λόγω των πολυετών δεσμεύσεων- μνημόνιο, εφαρμόζοντας άκρατη πολιτική λιτότητας, που θα τη ζήλευε ακόμα και το Βερολίνο του κ. Σόιμπλε.

Γιατί με αυτήν την αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική έστειλαν τη μεσαία τάξη της χώρας στα τάρταρα, προσβάλλοντας και εμπαίζοντας αυτή τη μεγάλη κατηγορία πολιτών, που κλήθηκαν να «πληρώσουν το μάρμαρο « μέχρι τελικής εξόντωσης τους.

Γιατί εισήγαγαν και υποστήριξαν λυσσαλέα την παρωχημένη ιδέα του « κράτους -πατερούλη», στηρίζοντας την οικονομική πολιτική τους σε πλείστα επιδόματα πείνας, υποτιμητικά και προσβλητικά για τους ανθρώπους με δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα από το παρελθόν , και αχρείαστους βραχυχρόνιους διορισμούς στο δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι η ψήφος τους είναι «κατοχυρωμένη» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας τους όμως κατάμουτρα την πόρτα της ανάπτυξης και αποκατάστασης τους μέσω επενδύσεων , που φευ! βλέπουν τη χώρα μόνον με τα κιάλια.

Γιατί εφάρμοσαν μια επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική στα εθνικά θέματα.

Γιατί είχαν ούριο τον άνεμο να  διαπραγματευθούν μια εθνικώς συμφέρουσα συμφωνία με τα Σκόπια. Επέλεξαν την πιο πρόχειρη, ατελή και μακροχρόνια επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, βρίζοντας παράλληλα ασύστολα ως « ακροδεξιούς και φασίστες» την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που αντέδρασαν.

Γιατί υπέκυψαν «στα τέσσερα» προκειμένου να αποσπάσουν ψιχία «συμπάθειας και υποστήριξης» από τις Βρυξέλλες και φόρτωσαν στην Ελλάδα για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης την μεταναστευτική έκρηξη του 2015 και εντεύθεν.

Γιατί εφάρμοσαν με ακρίβεια την «πολιτική του τίποτα» στα ελληνοτουρκικά , ακολουθώντας πιστά  τις αδιέξοδες πολιτικές δεκαετιών.

Γιατί αύξησαν κατακόρυφα τον φόβο και την αβεβαιότητα στην καθημερινή ζωή, μη μπορώντας να ελέγξουν το κοινό έγκλημα και κλείνοντας το μάτι- που έχει καταλήξει τικ- στην ανομία των λογής μπαχαλάκηδων.

Γιατί υπήρξε μια πρωτοφανής επίθεση σε θεσμούς, με πρώτη την προσπάθεια κατάλυσης  της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Γιατί επιμένουν σε μια αλλοίωση του εκπαιδευτικού συστήματος με επιβράβευση της προσπάθειας «προς τα κάτω.

Όλα τα παραπάνω -και πολλά ακόμα -αποτελούν βαρίδια για τη χώρα, που δεν δίνουν φτερά στη νυν αντιπολίτευση. Είναι το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν τα κόμματα, που θα επιχειρήσουν να πείσουν τους πολίτες «για αλλαγή προς το καλύτερο» από τη σημερινή κακή κατάσταση.

* Η Κύρα Αδάμ είναι πρώην διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο pronews.gr.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1687 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 13:26