Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 21:16

Exit poll: Οι 17άρηδες… μίλησαν! Έτσι ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι!

Τα πρώτα αποτελέσματα από το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών… μίλησαν και στην ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για το πώς ψήφισαν οι «17άρηδες».

Τα αποτελέσματα από το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην της ΕΡΤ, η οποία δημοσιοποίησε δικό της αποτέλεσμα– έχουν βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Αυτά βέβαια μιλούν για καθαρή νίκη της ΝΔ, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν και τις έδρες που παίρνουν τα κόμματα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι το πώς ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι. Μιλάμε για μια δεξαμενή περίπου 500.000 ψηφοφόρων, από 17 έως 21 ετών που είχαν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στην ζωή τους.

Ήταν μια δεξαμενή βεβαίως από την οποία όλα τα κόμματα ήθελαν… μεγάλο κομμάτι της πίτας και τελικά όπως φαίνεται το κόμμα που χαμογελά είναι η ΝΔ.

Αναλυτικά το πώς ψήφισαν οι νέοι σύμφωνα με το exit poll

ΝΔ: 30,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%

ΚΙΝΑΛ: 3,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 13,3%

ΚΚΕ: 3,7%

ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 23,7%

Δείτε τις αναλυτικές κάρτες

Τα χαμόγελα στην ΝΔ

Εξαιρετικά σημαντικό θεωρούν στην οδό Πειραιώς το στοιχείο ότι στους νέους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την ανάλυση του exit poll, ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά περίπου 5%.

Πρόκειται για τις ηλικίες 17-24 ετών, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των 17άρηδων, αλλά και συνολικά περίπου 500.000 ψηφοφόρων που ψήφισαν για πρώτη φορά.

Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θεωρητικά ήταν προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ΝΔ φαίνεται πως πετυχαίνει την ανατροπή και τούτο θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της επικράτησής της.

newsit.gr