Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 18:46

Βαρουφάκης στο Αγρίνιο: Οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετική ευκαιρία για τη θέση μας στην Ευρώπη

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ 25 το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο υπουργός της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στη συνέχεια ήρθε σε ρήξη με τον κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να προβάλλει τις θέσεις του νεοσύστατου κόμματος.
Στο Αγρίνιο τον Γ. Βαρουφάκη συνοδεύει η νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Δανάη Στράτου και Έρικ-Μιλτιάδης Έντμαν.
Πριν τη συνάντηση τους με φίλους και στελέχη του κόμματος , σε εστιατόριο της πόλης, μίλησαν σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις θέσεις του κόμματος .Θέλω να πιστεύω πως θα πάμε καλά στις Ευρωεκλογές. Είναι εκλογές στις οποίες θα πρέπει οι Έλληνες να δώσουν ιδιαίτερη σημασία αφού από αυτές εξαρτάται άμεσα το μέλλον τους, μιας και οι αποφάσεις παίρνονται στα κέντρα εξουσίας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Πρέπει όλοι να ψηφίσουν», ανέφερε η κυρία Σοφία Σακοράφα.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Δανάη Στράτου αφού δήλωσε «καλλιτέχνης και όχι πολιτικός» τόνισε πως ο λόγος που συμμετέχει στις ευρωεκλογές ως υποψήφια με το ΜέΡΑ 25 είναι γιατί κατά την άποψη της πρέπει να αλλάξει ο διάλογος μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.«Είμαι καλλιτέχνης και όχι πολιτικός, αισθάνομαι όμως πως πρέπει να δράσουμε για να πάρουμε πια την τύχη μας στα χέρια μας», δήλωσε.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε «τουλάχιστον άτοπο αυτό που είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι οι ευρωεκλογές είναι μια δημοσκόπηση». «Η Ελλάδα ασφυκτιά, η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, είμαστε σε μια Ευρώπη υπό διάλυση. Οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετική ευκαιρία για τη θέση μας στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε το κόμμα που καταβαίνει σε 11 χώρες με ένα πρόγραμμα, για να δούμε πως μπορούμε να πετύχουμε επενδύσεις, διαχείριση του δημόσιου χρέους και πολλά άλλα. Για αυτό και μας αρέσει να κάνουμε συζήτηση με τους πολίτες . Όμως δεν θα ακούσετε ποτέ από εμάς να μιλάμε άσχημα για οποιοδήποτε άτομο, σύντροφο, τέως σύντροφο, φίλο ή πολιτικό αντίπαλο…», σημείωσε.

Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη για τις Ευρωεκλογές: 

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές αναμετράται το αφήγημα του Κατεστημένου, δηλαδή της μονιμοποιημένης λιτότητας και της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, και το ρεαλιστικό αφήγημα του ΜέΡΑ25, αυτό της βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης, του τερματισμού της λιτότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πραγματικής αλληλεγγύης των λαών.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΜέΡΑ25! Γιατί η μνημονιακή νύχτα κράτησε πολύ!

Οι φωτογραφίες από την παρουσία στο Αγρίνιο:

agrinionews.gr