Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 13:00

Χριστίνα Σταρακά από τη Δημοτική Ενότητα Παραβόλας: «Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής»

Η δημοτική ενότητα Παραβόλας ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της υποψήφιας Δημάρχου Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά. Συνοδευόμενη από υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 17/5 διαδοχικά Καλλιθέα, Σπαρτιά, Κρύο Νερό, Νερομάνα, Παραβόλα όπου συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής τους, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της για την δημοτική ενότητα Παραβόλας.

Στις επαφές με τους κατοίκους διαπίστωσε την μεγάλη απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής ή στα συγκριτικά πλεονεκτήματά και την ποιότητα ζωής τους, ενώ ως μείζον θέμα αντιμετωπίζεται η έλλειψη ακόμη και της φυσικής παρουσίας των ανθρώπων της σημερινής δημοτικής αρχής στα χωριά τους.

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή, η οποία μπορεί να είναι μέρος ενός πολύ δυνατού brand του Αγρινίου που θα συνδυάζει τα τοπικά προϊόντα με τις εναλλακτικές διαδρομές του τουρισμού. Μπορούμε και θα αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας», τόνισε η Χριστίνα Σταρακά.

Το έντυπο υλικό, με τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» που διανεμήθηκε στους πολίτες, περιελάμβανε:

Την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής  αξιοποιώντας  την μελέτη της Περιφέρειας

Την ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης Παραβόλας & τη σύνδεση του με τον κεντρικό αγωγό

Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου

Την βελτίωση της  αγροτικής οδοποιίας σε όλες  τις Κοινότητες της Δ.Ε.

Την αξιοποίηση της μελέτης για κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου στην Παραβόλα

 Την αξιοποίηση & ανάδειξη του Κάστρου Παραβόλας

Τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών

Την βελτίωση της  εσωτερικής οδοποιίας  σε όλες τις Κοινότητες της Δ.Ε.