Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 16:45

Απόστολος Κατσιφάρας: Θωρακίζουμε το μέλλον της Ναυπάκτου με έργα πνοής που αλλάζουν την εικόνα της

«Βελτιώσαμε την προσβασιμότητα, προστατεύουμε το περιβάλλον, υλοποιούμε έργα χρήσιμα στον πολίτη, νοιαζόμαστε για τους νέους. Η Ναύπακτος την επόμενη μέρα θα διαθέτει μια σύγχρονη Μαρίνα, τη δημιουργία της οποίας έχουμε διασφαλίσει. Παράλληλα, με ευρωπαϊκά εργαλεία δίνουμε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής γιατί θεωρούμε ότι η Ναυπακτία μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί τουριστικά».

Για το στρατηγικό σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για τη Ναύπακτο μίλησε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια συναντήσεων με επαγγελματίες, εμπόρους και πολίτες που είχε από το πρωί σήμερα στην περιοχή. Συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας.

«Στην περιοχή της Ναυπακτίας βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα οδοποιίας. Ακούσαμε την τοπική κοινωνία και ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της, γιατί οι ασφαλείς μετακινήσεις είναι προϋπόθεση και για την καθημερινότητα, αλλά και για την επισκεψιμότητα της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης κι έκανε αναφορά σε έργα, όπως στη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ναυπακτίας, στην αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές στους επαρχιακούς δρόμους Θέρμου – Ναυπάκτου, Ναύπακτος - Σκάλα - Νεόκαστρο και Ναύπακτος – Βομβοκού, αλλά και στο δρόμο Πιτσινέικα – Ριγάνι.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην Ορεινή Ναυπακτία, όπου δόθηκε βαρύτητα με τη συντήρηση της οδοποιίας σε Κρυονέρια –Περδικόβρυση, αλλά και στον οδικό άξονα Αγίου Δημητρίου – Νεοχωρίου – Αράχωβας - Ψηλός Σταυρός και Αγ. Δημήτριος-Περιδικόβρυση και Διακλαδώσεων Περίστας και Καστανιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κατσιφάρας στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, επισημαίνοντας ότι εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το πρώτο έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του που αφορά το Δήμο Ναυπάκτου, καθώς είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους στόχους του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Επίσης ο Περιφερειάρχης μίλησε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τις οποίες ενισχύεται η Ναύπακτος, με την κατασκευή γηπέδων στη Δάφνη, το Ξηροπήγαδο, στη Χάλεια, όπως ακόμη για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται με την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο του Γαλατά, αλλά και τις εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου.

«Δεν σταματάμε όμως να δουλεύουμε για τη Ναύπακτο. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που θα αναδείξουν την περιοχή τουριστικά» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας. Περιγράφοντας την επόμενη μέρα επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει εξασφαλίσει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για μια ιδιαίτερης σημασίας παρέμβαση. Τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου Ναυπάκτου, δυναμικότητας 60-100 σκαφών, έργο στρατηγικής σημασίας για τον Κορινθιακό Κόλπο που θα εδραιώσει περαιτέρω τον τουριστικό κόλπο της Ναυπάκτου ως σταθμό τουριστικών σκαφών.

Επιπλέον με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προωθεί τη διαμόρφωση πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο, η οποία θα συνδέσει το τμήμα του παραλιακού μετώπου ανάμεσα στις δημοτικές οδούς Αγελάου και Αρβανίτη, ενώ στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται  και η αποκατάσταση προσβάσεων στις υπάρχουσες κλίμακες προς την παραλία του Γριμπόβου.

Παράλληλα, είπε ο Κατσιφάρας, προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Κάστρο Ναυπάκτου, που σε συνδυασμό με τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις Ιερές Μονές της Ναυπακτίας, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Ενισχύουμε το τουριστικό προφίλ της Ναυπάκτου με έναν ακόμη τρόπο» είπε ο κ. Κατσιφάρας κι εξήγησε ότι υπήρξε στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να εντάξει τη Ναύπακτο στο ευρωπαϊκό έργο «CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems». Μέσω μιας εφαρμογής καινοτόμου μεθοδολογίας, θα γίνεται η συλλογή δεδομένων βιωματικής εμπειρίας, βάσει αποτελέσματος από τον πελάτη – επισκέπτη. Ήδη οι τοπικές Αρχές και οι φορείς του τουρισμού της Ναυπάκτου έχουν κινητοποιηθεί και με συνέργειες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα.