Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 16:22

Χριστίνα Σταρακά στην Μακρυνεία: «Καμία βελτίωση στην ποιότητα ζωής τα τελευταία πέντε χρόνια στα χωριά μας»

Η δημοτική ενότητα Μακρυνείας ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της υποψήφιας Δημάρχου Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά. Συνοδευόμενη από υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» επισκέφθηκε κοινότητες, συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής τους, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της για την δημοτική ενότητα Μακρυνείας.

Στις επαφές με τους κατοίκους διαπίστωσε την μεγάλη απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής και στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της ενώ η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών δεν παρουσίασε καμία βελτίωση.

«Τα χωριά μας δικαιούνται καλύτερη αντιμετώπιση την οποία δεν είδαν τα τελευταία πέντε  χρόνια από την σημερινή δημοτική αρχή», τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, η οποία δεσμεύτηκε ότι οι κοινότητες θα έχουν λόγο και το ίδιο ενδιαφέρον με την πόλη μετά τις εκλογές, με την νέα δημοτική αρχή.

«Στα επόμενα χρόνια δεν θα μείνει καμιά ευκαιρία ανάπτυξης αναξιοποίητη. Από το δημαρχείο μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό του δήμου μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε παρόντες δίπλα στα καθημερινά προβλήματα και στις ανάγκες των πολιτών», επεσήμανε η Χριστίνα Σταρακά επαναλαμβάνοντας ότι προτεραιότητά της είναι η αγροτική οδοποιία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την δημοτική ενότητα Μακρυνείας, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Τη βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας σε όλες τις κοινότητες της Δ.Ε. με έμφαση στο ορεινό τμήμα.

Τη βελτίωση της αγροτική οδοποιίας σε όλες τις κοινότητες της Δ.Ε.

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης

Την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας

Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων

Την αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων

Την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος

Την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Την ανάδειξη και  αξιοποίηση αρχαιολογικού χώρου (Ασκληπιείο)

Τέλος, στο πρόγραμμα του Συνδυασμού υπάρχει ρητή δέσμευση για διεκδίκηση  από την Κεντρική εξουσία  κατασκευής  αρδευτικού δικτύου που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή.