Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 13:53

Πρωταγωνιστεί στην ανεργία η Δ.Ελλάδα – Κ. Σπηλιόπουλος και Αντρέας Σκύρλας. ΜΠΡΟΣΤΑ στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας!

«Βουλιάζει» στην ανεργία η Δυτική Ελλάδα
Κ. Σπηλιόπουλος: «Να φύγουν γιατί απέτυχαν»

Στη δεκάδα με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, σε ότι αφορά στην ανεργία, για το 2018, κατατάσσεται η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις προκαλούν απογοήτευση, καθώς η Δυτική Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον εν λόγω τομέα, τόσο Πανελλαδικά, αφού βρίσκεται κατά πολύ πάνω από τον μέσο όρο (19,5%) όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Πιο αναλυτικά, στις περιφέρειες της Ευρώπης, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στο Μαγιότ (35,1%) στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας, στην ισπανική αυτόνομη πόλη Θέουτα (29,0%), στη Δυτική Μακεδονία (27,0%), στην ισπανική αυτόνομη πόλη της Μελίγια (25,8%), τη Ρεϋνιόν (24,3%), μιας άλλης υπερπόντιας περιφέρειας της Γαλλίας και στη Δυτική Ελλάδα (24,1%). Ακολουθεί τις αρνητικές αυτές επιδόσεις το Βόρειο Αιγαίο με 22,3%.

«Τα στοιχεία για την περιφερειακή ανεργία που δημοσιεύονται από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αμείλικτα. Αποδεικνύουν πως η κατάσταση στην Περιφέρειά μας είναι ζοφερή και στον τομέα αυτό. Αποδεικνύουν περίτρανα πως η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί στην τύχη της τα τελευταία 9 χρόνια από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή», τονίζει σε σχετική του δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος και συνεχίζει:

«Πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πορεία. Με το στοχευμένο σχέδιο που διαθέτουμε μπορούμε να επαναφέρουμε την περιφέρειά μας σε θετικά αναπτυξιακά επίπεδα. Με προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στους τρεις νομούς μας.

Τονίζω ξανά πως είναι απαραίτητο ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα. Με τη συμβολή χρημάτων από το ΕΣΠΑ, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από ιδιώτες, αλλά και τη σύμπραξη ιδιωτών με τον Δημόσιο τομέα Απαιτείται άμεσα ένα ολοκληρωμένο οικονομικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα. Ας βγούμε άμεσα από το τέλμα που ο κ. Κατσιφάρας και οι λιγοστοί πλέον
συνοδοιπόροι του μας έφεραν. Δεν είχαν σχέδιο και βούληση κι αυτό φάνηκε περίτρανα, εις βάρος όμως των πολιτών και ειδικά των νέων. Ήρθε η ώρα να φύγουν γιατί απέτυχαν».

contraseolous.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 13:22