Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:24: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 20:30

Ο πολιτικός αριβισμός της Χριστίνας Σταρακά και άλλες ιστορίες...

Εντύπωση προκάλεσε κατά  την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της κυρίας Χριστίνας Σταρακά στο Παπαστράτειο Μέγαρο πριν λίγες μέρες το γεγονός οτι δεν παρευρέθησαν οι πρώην δήμαρχοι Αγρινίου που προέρχονται απο τον κομματικό της χώρο κύριοι Βαινάς, Σώκος και Μοσχολιός. Λέγεται οτι σχετικά με την ανακοίνωση της καθόδου της ως υποψήφια για δημαρχος Αγρινίου δεν ρώτησε κανέναν και κυρίως τους πρωην δημάρχους του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί..ή μήπως τελικά έβαλε ρότα για άλλους χώρους όπως αυτός του Σύριζα? Μα ο Σύριζα όμως έχει δικό του υποψήφιο τον κ. Σταύρο Καμμένο οπότε τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι της προοδευτικής συμμαχίας αφού δεν υπάρχει κοινός υποψήψιος Κιναλ και Συριζα? Ένα είναι σίγουρο ότι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών οι μάσκες θα πέσουν και οι δημότες θα καταλάβουν τα ψεύδη της πρώτης Κυριακής, ιδιαίτερα μιας και η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της μόλις χθες χαρακτήρισε τον Σύριζα ως νεα δεξιά.

Αλλά ας αφήσουμε τα παραπολιτικά σχόλια κι ας μπούμε στην ουσία της καθόδου της στον Δήμο Αγρινίου. Το ερώτημα πλανάται στα καφενεία και τους δρόμους της πόλης. Πέτυχε η Χριστίνα στην Αντιπεριφέρεια για να πετύχει στον Δήμο Αγρινίου?

Η απάντηση στο στόμα πολλών είναι πως απέτυχε αφού δεν λειτούργησε με πυγμή ως πολιτικός εκπρόσωπος του νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά ως γραμματέας του κυρίου Περιφερειάρχη. Δεν στύλωσε τα πόδια σε καμμία διεκδίκηση του νομού μας αλλά αντίθετα καρκινοβατούσε η Κλεισούρα για έξι μήνες με τεράστιο κόστος μετακίνησης για τους Αγρινιώτες  ενώ σε σχέση με τις πλημμυρικές καταστροφές ιδιαίτερα στα χωριά της Μακρυνείας αυτή εμφανιζόνταν αμίλητη σαν κούκλα . Ούτε ένα συσκευαστήριο εσπεριοδοειδών δεν κατάφερε να κάνει στον κάμπο της Λυσιμαχίας για να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία τα οπωροφόρα της περιοχής.

Αλλά ας πάμε στα λιγοστά λόγια που τις γράφουν οι λογογράφοι της. Είναι δυνατόν η κυρία Αντιπεριφερειάρχης να ξεστομίζει τη φράση « να μεγαλώσουμε το Αγρίνιο που μας μεγάλωσε» όταν μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη για την ενδονομαρχιακή ισόρροπη ανάπτυξη? Αν εννοεί να ερημώσουν τα χωριά για να μεγαλώσει το Αγρίνιο ας το πει ξεκάθαρα οταν επισκέπτεται τις δημοτικές ενότητες. Αν πάλι εννοεί να μεγαλώσει το Αγρίνιο σε αίγλη και πλούτο τότε κανείς εύλογα θα απορρήσει καθώς ο νομός πάσχει απο υπανάπτυξη , ανεργία, μηδενικές επενδύσεις και φυσικά με δικές τις ευθύνες. Αφού  ο νόμος έχασε τόσες μέρες με την παρουσία της στην Αντιπεριφέρεια, κάτι που βλέπουν όλοι γύρω τους σε κάθε γωνιά του νόμου μας, είναι απορίας άξιο πως θα κάνει το Αγρίνιο να κερδίσει τις χαμένες του μέρες. Το Αγρίνιο  δεν πρέπει  να είναι μπαλάκι των φιλοδοξιών του καθενός και δεν το κατοικούν ιθαγενείς, το Αγρίνιο δεν μπορεί να μαραζώνει πάνω στο χτίσιμο πολιτικών καριερών με «πολιτικές μετριότητες» όπως ο Δήμαρχος την χαρακτήρισε  στην παρουσίαση του δικού του ψηφοδελτίου. Το ερώτημα που βρίσκονται οι προσωπικότητες βέβαια παραμένει , ο καιρός θα δείξει …

Αριβισμός : τάση για γρήγορη ανάδειξη με χρήση οποιουδήποτε μέσου

 

Διαβάστηκε 3110 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 15:44