Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 18:20

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά στα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Ε.Ο. Παραβόλα – Καλλιθέα – Κρύο Νερό - Σπαρτιά & στη γέφυρα της Νερομάνας.

Τα σημεία όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ε.Ο.  Παραβόλα  - Καλλιθέα – Κρύο Νερό - Σπαρτιά καθώς και τη γέφυρα της Νερομάνας, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά συνοδευόμενη από τον  Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σάββα Αυγέρη.  Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και από  έκτακτα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην επιθεώρηση των εργασιών μετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κιτσοπάνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νερομάνας κ. Αθανάσιος Κατσιμάρδος καθώς και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα  αφορούν το έργο της  Αποκατάστασης των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και από έκτακτα και καιρικά φαινόμενα στο Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ και αποσκοπούν στην αποκατάσταση της βατότητας του συγκεκριμένου οδικού τμήματος αλλά και των παρακάτω:

 - Ε.Ο. Μεσολόγγι – Άνω Κεράσοβο – Χάνι Συκιάς, διά Ρετσίνων Ελληνικών και Κάτω Κεράσοβο, Άνω Κεράσοβο με διακλάδωση Ελληνικών στο τμήμα Άνω Κερασόβου Χάνι Συκιάς.

- Ε.Ο. Πετροχώρι – Κουρμέκι – Αγ. Ανδρέας δι΄Αναλύψεως – Άνω Μακρινούς και Λιθοβουνίου στο τμήμα Δουνέικα – Άνω Μακρυνού – Μεσσάριστα – Άγιο Ανδρέα.

- Ε.Ο. Παραβόλα – Καλλιθέα – Θέρμο δια Κρύου Νερού και Ταξιάρχου μετά διακλάδωσης προς Νερομάνα – Λευκό.

Ε.Ο. Κρύο Νερό – Σπαρτιά – Στριγανιά - Λαμπίρι – Όρια Νομού.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που πραγματοποιούνται  αφορούν : καθαρισμούς τάφρων και οχετών, άρση καταπτώσεων, ανακατασκευή τάφρων με σκυρόδεμα στα σημεία που έχουν διαβρωθεί, καθαρισμούς χειμάρρων, ανακατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης σαρζανέτ, αποκατάσταση των καθιζήσεων με ανακατασκευή του οδοστρώματος, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, ανακατασκευή γεφυρών και σωληνωτών και προστασία αυτών με σαρζανέτ, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους στο κατεστραμμένο οδόστρωμα και ανακατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.