Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 01:10

“Κλειδώνει” ο συνδυασμός Παπαναστασίου

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα στελέχη του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις» του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για την επιτυχία της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου η οποία προγραμματίζεται για την Πέμπτη 11 Απριλίου. Εντατικές παράλληλα είναι οι διεργασίες για την οριστικοποίηση των προσώπων που θα συμμετάσχουν καθώς ελάχιστες πλέον θέσεις είναι κενές στις δημοτικές ενότητες και αυτές κατά κανόνα θα καλυφθούν από γυναικείες υποψηφιότητες.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου προσδοκά να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στο οποίο αρκετά πρόσωπα θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές , κάποια εκ των οποίων έχουν σημαντική παρουσία στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Το 2014 ο συνδυασμός εξέλεξε 27 δημοτικούς συμβούλους, πέντε εκ των οποίων δεν είναι εκ νέου στη λίστα του. Πέραν των ηχηρών αποχωρήσεων του Νίκου Καζαντζή (που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος) και του Κώστα Ρόκου, στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετάσχουν οι νυν σύμβουλοι Θέμης Χασιώτης, Ξανθή Μπούτιβα και για υπηρεσιακούς λόγους (ασυμβίβαστο με τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδυσεης) ο Χρήστος Κολοβός .

Κατά συνέπεια στην εκλογική περιφέρεια Αγρινίου εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αδάμης, Χρήστος Γκούντας, Νίκος Γκρίζης, Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Κώστας Καλαντζής, Γιώργος Παππάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Φώτης Παπουτσής, Όλγα Πιστιώλη-Σαλακίδου, Μαρία Σαλμά, Δημήτρης Σκορδόπουλος, Πάνος Στούπας, Γιάννης Φαρμάκης και Βασίλης Φωτάκης.

Στα νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Aνδρέας Σκαρτσάρης ,Σπύρος Φλώρος, Κώστας Σαράκης ,Δημήτρης Μανδέλλος , Βίκυ Αγγέλη, Αριστείδης Φατούρος ,Βάσω Παπαχρήστου ,Χρυσούλα Τασολάμπρου , Κωνσταντίνος Τσιαμάκης , Γιώργος Κουρουμπλής, Ελισάβετ (Mπέτυ) Πολονύφη,Κατερίνα Καραγεώργου,Αλέκα Καπελλάκη, Γιώργος Κατσίφας κ.α.

 

Στην ενότητα Αγγελοκάστρου γνωστή προς το παρόν είναι η μία από τις δύο υποψηφιότητες του συνδυασμού , αυτή του Δημήτρη Αρωνιάδα.

Στην ενότητα Αρακύνθου , από τις τρεις δεδομένες είναι σήμερα οι συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Βασιλείου (νυν δημοτικού συμβούλου) και του Φώτη Τραγουλιά.

Οι πέντε υποψήφιοι στην ενότητα Θεστιέων αναμένεται να είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Αλεξόπουλος, ο Κώστας Λέρης (που συμμετείχε και το 2014) και οι κκ. Χριστόφορος Παπαδημητρίου, Ανδρέας Ευθυμίου και Χριστίνα Κατσούπη.

Στην ενότητα Μακρυνείας εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Βασίλης Καρακώστας καθώς και οι κκ. Κώστας Κουμπουλής και Θωμάς Μπεσίνης.

Εκ των τριών υποψηφίων της ενότητας Νεάπολης «κλειδωμένες» σήμερα θεωρούνται αυτές του Κωνσταντίνου Κιτσοπάνου και του Κώστα Λιούπρα.

Τρεις θα είναι οι υποψήφιοι και στην ενότητα Παναιτωλικού με τον νυν αντιδήμαρχο Θύμιο Γρίβα να συμμετέχει εκ νέου ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι και η Ειρήνη Σβαρνιά .

Στην ενότητα Παραβόλας βέβαιη προς το παρόν είναι η υποψηφιότητα του νυν δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Κολοβού και τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι δυο άλλες θέσεις. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της εκ νέου υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Βασίλη Καπέρδα.

Στην ενότητα Στράτου λείπουν τρία από τα πέντε κομμάτια του παζλ των υποψήφιων που θα συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Γνωστές είναι οι υποψηφιότητες του αντιδημάρχου Γιώργου Μελιάδη και της Δώρας Φωτάκη.

Στην ενότητα Παρακαμπυλίων εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Βραχωρίτης.

agrinionews.gr