Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 19:06

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ξηρομέρου

Συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού πραγματοποίησε η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ την Κυριακή 31 Μάρτη.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Δημήτρη Κομπλίτση, υποψήφιου δημάρχου Ξηρομέρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που έκανε απολογισμό δράσης ως δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια μεταξύ άλλων έθεσε το δίλημμα: «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;» και ξεκαθάρισε πως «όσοι λένε ότι είναι «ανεξάρτητοι» και ότι τα κόμματα δεν χωράνε στις παρατάξεις και το δήμο, κρύβουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν είναι ανεξάρτητη και έχει όνομα. Αποφασίζεται από την ΕΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εφαρμόζεται και επιβάλλεται από τις περιφέρειες και τους δήμους και συμφέρει τελικά τους λίγους έναντι των πολλών. Σε αυτή την πολιτική η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήγε ενάντια και θα συνεχίσει, προτείνοντας και λύσεις υπέρ των πολλών».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας είναι ευκαιρία ειδικά από όσους βγάζουν συμπεράσματα, να μην επιστρέψουν σε επιλογές του παρελθόντος που έχουν δοκιμαστεί. Δεν αποτελεί λύση το πισωγύρισμα, σε προηγούμενες, χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές στο όνομα του «μικρότερου κακού». Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά μετά τις εκλογές για το λαό».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν να περιμένουν καλό από τη «δίκαιη ανάπτυξη» και τη «μεταμνημονιακή εποχή» που προπαγανδίζει χωρίς ντροπή η κυβέρνηση, και την οποία «σιγοντάρει» η τοπική διοίκηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που ικανοποιεί και τις λαϊκές ανάγκες και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτή η ανάπτυξη, η καπιταλιστική, εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, των πρώην «Ενώσεων», των εμποροβιομηχάνων και τραπεζών. Η λύση για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους είναι να οργανωθούν σε κάθε χωριό σε Αγροτικούς Συλλόγους, να παλέψουν για την επιβίωσή τους.

Η μοναδική πολιτική δύναμη στην οποία μπορεί να στηριχτεί ο βιοπαλαιστής αγροτοκτηνοτρόφος της περιοχής, κάθε εργαζόμενος, επαγγελματίας, νεολαίος, συνταξιούχος, άνεργος, γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, είναι το ΚΚΕ.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Δήμο Ξηρομέρου , τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά και να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτ. Ελλάδας από την Αιτωλοακαρνανία με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,ο Νίκος Σκουτέρης, ο Γιώργος Δημητρουλής, ο Χρήστος Καμζέλας και ο Σπύρος Κοτοπούλης.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ξηρομέρου . Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με δήλωση τους στηρίζουν: ο Βασιλάκης Παναγιώτης, συνταξιούχος μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, ο Θεοδώρου Γιώργος, πρώην γραμματέας συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, Λίχνος Κώστας, Λογοτέχνης, βραβευμένος με το γ βραβείο διηγήματος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και ο Πιτσούλιας Λάμπρος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αστακού.

agrinionews.gr